2 kycklingfiléer
1 paprika
1 gul lök
½ - 1 dl vatten
2 dl matl. grädde
1 burk Creme fraiche
2 msk kallpressad rapsolja
½ tsk chiliflagor
en nypa spiskummin
2 nypor paprikapulver
½ tsk röd currypasta
1 ½ tsk koncentrerad buljong
2 msk. kinesisk soya.
1 msk. teriyaki sås
Örtsalt
Svartpeppar
Skär kycklingen i mindre bitar. (2cm stora kuber funkar bäst i min värld.)
Skär paprikan och löken i småbitar med.
Rosta chilin i torr gryta, när den rostats lite och börjat ryka häller du i oljan och spiskummin / paprikapulver. Rör om och stjälp i kycklingen. Bryn en liten stund och tillsätt paprika och lök. Rör runt och häll i vatten och buljongkoncentrat, röd currypasta, soya och teriyakisås. (En riktig kock påpekar säkert likheten mellan soya och teriyaki, men jag gjorde så här och det var grymt gott.) Låt puttra en stund och tillsätt grädden. Örtsalta och peppra efter känsla (eller smak om du är säker på att kyckligen är klar. ) och tillsätt creme fraichen.
Koka ris till (något får du faktiskt klura ut själv) och låt grytan puttra medan riset kokar.
Servera, smaka och njut.
För min del så var det det godaste jag gjort med kyckling på ruskigt länge, Tina höll visst inte med... :/
Kebabkött
6 år sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar