Djävulspesto kallar jag den, och den är riktigt god enligt mig själv. (Jag var faktiskt inne på att göra egen Pesto, men saknade både basilika och pinjé-nötter.) Dessutom fick jag för mig att testa att skala en chilifrukt vilket gick över förväntan.
Ingredienser:
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 röd chilifrukt
- Kallpressad rapsolja (borde varit olivolja, men jag var inte inne på Pestospåret för tillfället)
- Lite flingsalt med Chipotle
- Färskriven parmesan
- Någon matsked av ICA's gröna pesto. (Den är billig, håller rätt bra och smakar helt ok enligt mig)
Gör så här:
Skala chilifrukten. (Har du en gasbrännare så är det bara att bränna på frukten tills skalet svartnar och knäpper, ner med den i kallt vatten och sen är det bara att dra av skalet. Enkelt men antagligen lite onödigt.) Skala vitlöken och mortla både den och chilin. Skvätt i lite olja tills du får en trevlig konsistens på det hela. I med lite salt och parmesan och blanda ner pesto tills du får rätt smak och konsistens.
Bra fart på det hela, och riktigt god pesto-smak utan att det blir alldeles för mysko. (Enligt mig.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar