Gratäng på kycklinglårfiléer.
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
- 500 g. Kycklinglårfilér
- 1 klyfta vitlök
- ½ tsk Sambal badjak
- 1 dl Creme Fraiche
- 1 dl Grädde
- 1 tsk. Dijon senap
- 4 skivor parmaskinka
- ½ kloss fetaost
- 1 dl. riven ost
- 1 msk. Kycklingfond
- Salt, svartpeppar och vitpeppar
- Smör (ghee) och olivolja till stekning
- Lite finhackad chili för dekoration.
Gör så här:
Parmachips:
Lägg parmaskinkan på bakplåtspapperklädd plåt, “rosta” några minuter i ugnen, ta ut och låt torka på hushållspapper.
Gratängen:
Dela kycklingen i mindre bitar.
Finhacka vitlöken och stek den kort med Sambal Badjak (funkar med Oelek också om man inte råkar ha Badjak hemma.)
I med kycklingen och bryn den. Salta och peppra efter smak.
Lägg över kycklingen i en gratängform. (Spara stekvätskan)
Smula över fetaosten, häll över såsen och på med den rivna osten och chilin.
Sås:
Koka ihop grädde och Creme fraiche under omrörning, tillsätt fond, dijon och stekvätska.
Salta och peppra efter behov och låt det puttra / sjuda medan du gör färdigt kycklingen.
Gratinera i 20 minuter, smula över parmachipsen och servera med kokt broccoli, eller valfritt tillbehör.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar