torsdag 6 februari 2014

Gratäng på kycklinglårfiléer.

Dagens middag, som skapades lite spontant sådär en torsdagskväll när jag kommit på att jag hade kycklinglårfiléer i kylskåpet som behövde ätas upp ganska snart.


Gratäng på kycklinglårfiléer.

Ugn: 200 grader

Ingredienser:

  • 500 g. Kycklinglårfilér
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ tsk Sambal badjak
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 dl Grädde
  • 1 tsk. Dijon senap
  • 4 skivor parmaskinka
  • ½ kloss fetaost
  • 1 dl. riven ost
  • 1 msk. Kycklingfond
  • Salt, svartpeppar och vitpeppar
  • Smör (ghee) och olivolja till stekning
  • Lite finhackad chili för dekoration.

Gör så här:

Parmachips:

Lägg parmaskinkan på bakplåtspapperklädd plåt, “rosta” några minuter i ugnen, ta ut och låt torka på hushållspapper.

Gratängen:

Dela kycklingen i mindre bitar.
Finhacka vitlöken och stek den kort med Sambal Badjak (funkar med Oelek också om man inte råkar ha Badjak hemma.)
I med kycklingen och bryn den. Salta och peppra efter smak.
Lägg över kycklingen i en gratängform. (Spara stekvätskan)
Smula över fetaosten, häll över såsen och på med den rivna osten och chilin.

Sås:

Koka ihop grädde och Creme fraiche under omrörning, tillsätt fond, dijon och stekvätska.
Salta och peppra efter behov och låt det puttra / sjuda medan du gör färdigt kycklingen.

Gratinera i 20 minuter, smula över parmachipsen och servera med kokt broccoli, eller valfritt tillbehör.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar