torsdag 20 maj 2010

Varma "Bruschetta"

Min variant av Bruschetta, även om den är långt ifrån den riktiga så föredrar jag den så här, och det gör tydligen Fru Granfot med.
(2 port.)

2 skivor lantbröd
1 förp. buffelmozzarella
några skivor parmaskinka (el. liknande.)
1 vitlöksklyfta
olivolja (gärna med basilikasmak, men inte till röran.)
basilikablad till dekoration

Tomatröra:
  • 2 mogna tomater
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 näve basilikablad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • Salt (Flingsalt med smak av rosmarin funkar skitbra)
  • Peppar
Kärna ur och hacka tomaterna, salta dem lätt och låt rinna av i sil medan du gör resten. (Det blir kladdigt nog ändå. :) ) Finhacka vitlök och basilika, blanda med tomaterna olja och vinäger. Salta och peppra efter smak och låt blandningen stå och dra en stund. (Allt från 15 minuter och uppåt funkar.)

Rosta två skivor av något enkelt och gott lantbröd, inte nödvändigtvis pinfärskt. Ringla lite olivolja över och gnid brödskivorna med en halv vitlöksklyfta. Lägg på tomatröran och skivor av buffelmozzarella. Gratinera i ugnen på 175 grader i ~10 - 15 minuter.

Servera gärna med ett par skivor parmaskinka och dekorerar med basilikablad.
Gott som fan, antagligen inte helt onyttigt och man står sig rätt bra på det även om det är en enkel middag. :)

2 kommentarer: